Abbekerk

In 1414 werd Abbekerk samen met Twisk, Midwoud en Lambertschaag door Willem IV verheven tot Stede Abbekerk. Het rechthuis van het toenmalige Stede Abbekerk bestaat nog steeds maar kreeg sinds 1830 een totaal andere uitstraling door een verbouwing. In Hoogwoud sneuvelde Willem II van Holland, niet te verwarren met Koning Willem II, in een strijd tegen de Westfriezen.

Het Regthuys

Wandel door de geschiedenis van West-Friesland. In Het Regthuys Abbekerk is een kleine verzameling West-Friese oudheden en curiositeiten te vinden. Vroeger bevond zich in dit gebouw een rechtbank, waar vier dorpen gebruik van maakten. De geschiedenis blijft bewaard nu het gebouw is omgetoverd tot museum. In het museum wordt een verzameling Westfriese kleding, gebruiksvoorwerpen en speelgoed getoond.

Dorpsstraat 48 1657 AC Abbekerk
Gemeente Medemblik, Noord-Holland

Seizoensgebonden (let op de openingsdagen).Van 1 mei tot en met 1 oktober op zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Prijsinformatie is indicatief en per persoon.Volwassenen: € 1,00 p.p.Kinderen: € 0,50 p.p.Let op: prijzen zijn altijd ‘prijzen vanaf’, vrijblijvend en onder voorbehoud.De kinderprijs geldt voor kinderen tot en met twaalf jaar.


Het groene kerkje

Het Groene Kerkje, dat oorspronkelijk is toegewijd aan de Heilige Lambertus, ligt op een smal verhoogd kerkhof aan de westkant van de weg, waarlangs het Noord-Hollandse dorp Lambertschaag is gebouwd. Het gebouw dankt de huidige naam aan zijn groengeschilderde toren.

Van september t/m april zijn op elke tweede zondagmiddag van de maand, om 11.30 uur, in dit sfeervolle kerkje concerten van hoog niveau te beluisteren.

In een ontspannen sfeer, waarin musici vaak het directe contact met het publiek zoeken, staat het samen genieten van muziek voorop. Maar ook in de pauze, onder het genot van een glas wijn en na het concert tijdens de gesprekjes met elkaar, met de musici, blijft de muziek de boventoon voeren.

Het programma is te vinden op https://www.hetgroenekerkje.nl.

Het Groene Kerkje
Noordeinde 28
1658CB Lambertschaag

© 2024 Melchiorhoeve .