Musea

Wat is er allemaal te doen in de omgeving


Kasteel Radboud is een kasteel dat uit 1288 dateert. Het is de enig overgebleven Westfriese dwangburcht van Floris de Vijfde. De collectie bestaat uit objecten die de historie van het gebouw illustreren. De vaste tentoonstelling schetst een beeld van het leven in de Middeleeuwen en de geschiedenis van Medemblik. Voor kinderen is er een speurtocht door het kasteel heen. Ga naar de website

afstand 5,8 KM – website


De rails van de stoomtram verbindt Hoorn en Medemblik. Het museumschip vaart tussen Medemblik, het Zuiderzeemuseum en Enkhuizen. In deze plaatsen voelt, ziet en ervaart u de rijke geschiedenis. Een korte NS-treinreis tussen Enkhuizen en Hoorn maakt de dagtocht door de Historische Driehoek compleet. De route is een aaneenschakeling van historische trekpleisters. Ga naar de website.

afstand 10 KM – website


In het historische centrum van Medemblik vindt u het bakkerijmuseum “De oude bakkerij”. In de geur van verse koek proeft u letterlijk de sfeer van vroeger. De bakkers demonstreren alle facetten van het ambacht, terwijl kinderen altijd en doorlopend kunnen oefenen in de oude bakkerstechnieken. Voor de volwassenen een feest van herkenning voor de kinderen een feest van lekkernijen! Ga naar de website.

afstand 5,5 KM – website


Het Nederlands Stoommachinemuseum houdt de geschiedenis van zowel het stoomgemaal “Vier Noorder Koggen” alsmede de ontwikkeling en betekenis van stoommachines levend. De originele pompen en een groot aantal prachtige machines, die bijna allemaal op stoom kunnen draaien, geven een mooi tijdsbeeld weer. Stoom was belangrijk en stoom is belangrijk in ons dagelijks leven. Ga naar de website.

afstand 5,2 KM – website


Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid. Weet jij nog waarvoor een boerenleenbank diende? Kom het ontdekken! En mis ook vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden van de historie? Eet dan een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij of geniet bij café Hindeloopen van iets lekkers met prachtig uitzicht over het IJsselmeer. Ga naar de website

afstand 17 KM – website


Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden. Ga naar de website

afstand 11 KM – website


Het Westfries Museum toont de rijkdom van de Gouden Eeuw in meer dan 25 ingerichte stijlkamers met schilderkunst, porselein, glas- en zilverwerk. U stapt door de poorten van het 17de-eeuwse monument en wandelt de Gouden Eeuw binnen.

Uw ontdekkingsreis van de Gouden Eeuw is pas compleet na een bezoek aan de VOC-replica de Halve Maen. Een bevlogen gids vertelt u over het leven aan boord, de avonturen en ontdekkingen. Het Westfries Museum en de Halve Maen zijn apart te bezoeken. Maar nog leuker is het om uw bezoek met een aantrekkelijke korting te combineren. ga naar de website.

afstand 11 KM – website


De Zaanse Schans is een woon-werkgebied waarin de 18e en 19e eeuw herleven. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van verse koeken, of kijk even binnen bij het pakhuis waar klompen gemaakt worden. De kaasmakerij, tinnegieterij en de diverse molens mag u ook zeker niet missen. De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Maak een fiets- of vaartocht, snuffel rond in de winkeltjes of kom smullen in het pannenkoekenrestaurant. Een dagje uit op de Zaanse Schans in Noord-Holland is leuk én leerzaam. Ga naar de website.

afstand 33 KM – website


Musea in Amsterdam

Anne Frank Huis

Van Goghmuseum

Rijksmuseum

Stedelijk museum

Het Rembrandthuis

Heineken Experience

Verzetsmuseum Amsterdam

Madame Tussauds Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum

Het NEMO Science Museum

De Hermitage 

Het Tropenmuseum

Het Joods Historisch Museum


© 2024 Melchiorhoeve .