Callantsoog

Callantsoog staat bekend als één van de oudste en fraaiste badplaatsen van Nederland. Eenmaal de hoge duinen van het dorp gepasseerd, strekt het brede zandstrand zich als een eindeloze vlakte voor je uit. Trots wappert hier de Blauwe Vlag, die aangeeft dat het hier niet alleen heel mooi, maar ook schoon en veilig recreëren is!

Even lekker niets

Alle ingrediënten om te ontspannen vind je op het strand van Callantsoog. Duinen, zand en water voor de kinderen. Zonnebril op en doezel weg bij het ruisen van de zee. Voor een lunch of een kop koffie schuif je aan op het terras van één van de vele strandpaviljoens, of je loopt gemakkelijk even het dorp in. Callantsoog heeft een genoeglijk centrum vol leuke winkels en cafés. De winkels zijn overigens het hele jaar op zondag open, zodat het centrum elke dag van de week een levendig sfeer kent.

Wij bevelen restaurant Woest aan

Het Zwanenwater

Natuurliefhebbers weten net onder Callantsoog natuurreservaat Het Zwanenwater te vinden, waar zich een unieke flora en fauna schuilhoudt. De twee duinmeren vormen een perfecte voedingsbodem voor de vele vogels die hier broeden of foerageren voordat ze verder trekken naar verre oorden.

© 2024 Melchiorhoeve .