De Stoomtram

Spannende tijdreis

Vergeet de futuristische tijdmachines en ruimtereizen, de spannendste reis door de tijd maakt u in een originele stoomtram door de historische driehoek HoornMedemblikEnkhuizen. Dompel onder en beleef de geschiedenis. Een spoorweg uit 1887 verbindt de leukste historische attracties van deze historische driehoek. Van het lekkerste museum van Nederland tot de prachtige traditionele stationsgebouwen of stap over op het museumschip naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Dienstregeling Hoorn-Enkhuizen

Klik hier voor de website van de Stoomtram Hoorn.

Historische driehoek

De stoker gooit de kolen op het vuur! Bello of één van de andere locomotieven brengt u van Hoorn naar Medemblik over de lokaalspoorweg uit 1887. Een reis langs stations Wognum, Twisk en Opperdoes.

De aansluitende boottocht maakt u met het indrukwekkende museumschip ‘Friesland’ naar het Zuiderzeemuseum of Enkhuizen. 

MS Friesland

De boot legt aan bij het NS-station Enkhuizen. Ieder half uur kunt u per trein terug naar station Hoorn. Na circa 20 minuten bent u dan weer op het startpunt van de reis (niet inbegrepen in de dagkaart).

Beleef meer! 

Uw reis is niet compleet zonder de leuke uitstapjes langs de spoorlijn door de Historische Driehoek. Zo kunt u bijvoorbeeld uw reis uitbreiden met een bezoek aan:

  • Bakkerijmuseum – Medemblik 
    Tussen aankomst tram en vertrek boot is een uur de tijd voor bijvoorbeeld Museum De Oude Bakkerij – 50 meter van het station in de winkelstraat – of het historische centrum van Medemblik. 
     
  • Zuiderzeemuseum Enkhuizen 
    De boot legt om 14.35 uur aan in dit beroemde openluchtmuseum Zuiderzeemuseum
© 2024 Melchiorhoeve .